Beleef de herfst in het ontwerp en de aanleg van uw tuin

Beleef de herfst in je tuin

Wat is de herfst een mooi seizoen. Waar het weer ons meestal iets minder ligt, floreert de natuur nog even in al zijn schoonheid. De regen maakt het gras diepgroen. De kleurenpracht net voor het neervallen van het blad is een streling voor het oog. Af en toe zorgt de herfstzon nog voor een
aangename dikketruiendag in de tuin. Hoe beleeft u uw tuin in de herfst optimaal?

Ziet u het bos door de bomen?

Bomen zijn bepalend bij het ontwerp van uw tuin. De plaats, de hoogte, de vorm,… En uiteraard ook het type. Gaat u voor kleur of houdt u het liever groen? Loofbomen geven in de herfst een volledig andere beleving aan uw tuin dan naaldbomen.  Is de boom een unieke eye-catcher of versmelt hij met het geheel van de tuin? Bij een moderne tuin is een strakke inplanting ideaal. Bij een landelijke tuin is een natuurlijke look belangrijk. 

Geniet ook in de herfst van uw terras

Een terras met natuurlijke materialen geeft een extra touch aan uw tuin. Hebt u al eens aan een overdekt terras gedacht? Zo geniet u ook op de warmere herfstdagen van uw tuin en blijft u gezellig zitten als er een druppel valt.

Ontwerp uw tuin met tuin’kamers’. U deelt uw tuin denkbeeldig op in kamers met een eigen accent zonder het geheel uit het oog te verliezen. Een terras op een plaats waar de herfstzon lang blijft hangen is een meerwaarde om uw tuin ten volle te beleven. 

Als een vis in het water: een vijver in uw tuin

Een waterpartij is een absolute meerwaarde voor uw tuin. Hebt u een moderne tuin? Dan werkt een strakke waterpartij het geheel af. In een landelijke tuin geeft een natuurlijke vijver cachet aan het geheel. Ook op herfstdagen brengt een vijver rust in de tuin. 

Er gaat een lichtje branden in de tuin

Een streepje licht op de juiste plaats laat het ontwerp van uw tuin volledig tot zijn recht komen. De herfst is hét seizoen om hier optimaal van te genieten. Als u ‘s avonds nog even in de zetel wilt ontspannen, vormt een tuin met verlichting het verlengstuk van uw leefruimtes. U geniet ook als het donker is van de kleurenpracht en van de waterpartij in uw tuin.

Contacteer ons voor een tuin om in te leven, ook tijdens de herfst.

Kijkboek Tuinen Frans Maes

Ontdek onze creaties