Laat uw tuin in de winter floreren

Laat uw tuin in de winter floreren

De winter is niet direct het seizoen waarbij u aan gezellige tuinmomenten denkt. Toch zorgt het juiste ontwerp ook in de winter voor een tuin om volop van te genieten. Zeker nu we op de buitenlucht aangewezen zijn om onze sociale contacten te onderhouden. Met een vuurschaal en dekentjes op het terras praat u gezellig bij met enkele vrienden of familie. Maak de totaalbeleving af met winterse eyecatchers in uw tuin.

Bomen voor een boeiend winters uitzicht op je tuin

Bomen geven structuur aan het ontwerp van uw tuin, of ze nu strak, speels of natuurlijk aangeplant zijn. Ze bepalen de stijl en het karakter van uw tuin. Denk bij uw tuinontwerp aan alle seizoenen. Plant u dan best enkel wintergroene exemplaren aan die het hele jaar groen brengen? Zeker niet. Bladverliezende bomen komen ook in de winter ten volle tot hun recht door de kleur en structuur van de stam, de vorm en de lijnen van de takken. Met de laagstaande winterzon krijgt u een boeiend lichtspel. Bij vorst komt er een wit ijslaagje op de kale takken. Prachtig om naar te kijken. Zorg dus voor een combinatie van bomen die bladeren verliezen en wintergroene varianten. Dit geeft in alle seizoenen diepgang aan uw tuin.

Eilandjes in de tuin met wintergoene planten

Wintergroene planten en grassen bestaan in alle maten en vormen. Het zou zonde zijn om die lukraak in uw tuin te planten. Wat dacht u ervan om wintergroene eilandjes in het ontwerp van uw tuin te voorzien? Een eiland van massieven in verschillende formaten doet met een laagje rijm of sneeuw aan een wolk denken. Ook om kerstlichtjes over te hangen vormen deze een ideale basis. Speel met niveaus en groottes. Of kies voor een plant met een mooi blad zoals een varen.

Bloeiend of uitgebloeid: allebei mooi in de wintertuin

Winterbloeiende planten geven kleur aan uw tuin. Plaats deze bloeiers dicht bij een raam, zodat u er volop van geniet terwijl u binnen in de warmte vertoeft. Ook uitgebloeide planten kunnen een extra toets aan uw wintertuin geven. Siergrassen met pluimen zijn hier een mooi voorbeeld van. Snoei ze niet als ze net uitgebloeid zijn en geniet nog de volledige winter van hun karaktervolle aanwezigheid in uw tuin.

Kijkboek Tuinen Frans Maes

Ontdek onze creaties